tisdag 28 juni 2016

Vägen till Spelemanslegenden Hultkläppen i Norra hälsingland.

Platsen där idag en spelstuga är uppbyggd till minne av Hultkläppen ligger långt in i Hälsingeskogarna , Jag passerar både Mörtsjön och Vrångtjärn innan jag når mitt mål , men de går även att  nå platsen från andra vägar .
Jag har själv rötter från den lilla byn Mörtsjön så för mig känns den vägen självklar att välja även om den byggnaden är riven och borta för länge sedan .
 Men gillar att åka genom Hälsingeskogarnas storslagna och vackra natur som idag hotade med åska och regn , Jag han precis göra det jag skulle innan regnet var över mig .
 Så tyst och stilla i byn Vrångtjärn tills tonerna av ett dansband bryter tystnaden , tittar upp och ser att jag är nog inte så ensam som jag först trodde .
 I byn Vrångtjärn ligger nu en spelstuga till minne av speleman Hultkläppen . Lägger ut en del av en text som sitter inne i stugan .
Man kan nästan känna ett vingslag av det förflutna då man befinner sig på sådana här platser och man förstår att det var inte harmoniskt och enkelt alla gånger . Man kan känna av både skratt och tårar om man ger sig tid och bara sitta , låter lite konstigt tycker nog många men vet att många också förstår exakt vad jag menar .
Den rostiga gamla hinken som är placerad på ett stenröse fångade mitt intresse . Ibland är det enkla det allra vackraste .
Står att läsa på anslag att Kuggdrevet som sitter på en av väggarna  kommer från sågverket som fanns här på Vrångtjärn 1800- talet .

onsdag 22 juni 2016

Storvik / Hassela

Är nog många som tagit åtskilliga bilder här från denna plats och jag tillhör också den kategorin som gärna "fastnar" här . Och då jag tillbringat mycket av min barndom vid foten av det mäktiga berget Älvåsen så finns även en liten del av mitt hjärta kvar .

Vissa platser kallar man fortfarande hemma fast det är så många år sedan . Men minnen kan aldrig någon ta ifrån en även när man går in i nästa epok av sitt liv .