lördag 27 september 2014

Blacksåsvallen / Forsa socken . Inlägg 1

Blacksåsvallen ligger rofyllt vid foten av det mäktiga berget Blacksås i Forsa . Redan under 1538 var denna vall omnämnd , platsen har troligen haft en permanent bosättning redan på medeltiden efter en period av finsk bosättning . Denna info står att läsa på en skylt på området .
Har aldrig varit här förut men ändå kände jag mig hemma i denna miljö , men å andra sidan så påminner det här litegrann om mina barndomstrakter , älskar att ströva i sådana här miljöer .
Så tyst och rofyllt , så underbart att hämta ny styrka i sådana här miljöer . 
 Och ni som känner mig och följt mig både här och på andra sidor på nätet , har sett många bilder på gamla gistna portar och fönster vid det här laget såå ...
 Har min far levt så vet jag att han skulle älskat detta också , har ett av hans gamla tummade fotoalbum kvar och ler då jag ser hans val av motiv som inte är så olikt mina .
Den vackra välgjorda dörrhaspen fascinerade mig och det lilla enkla och kan oftast vara det vackraste om man bara ger sig tid att titta en gång till . 

Fönstret "huset själ" som både döljer och visar en glimt av det innersta . 
Den vackra hagen från en annan vinkel , ni har väl inte tröttnat ? Kommer flera bilder i nästa inlägg 
 ... måste bara ta en kaffe först :)

4 kommentarer:

 1. Garanterat härligt med fika i höstsolen i en fin miljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja konstigt det där att kaffet är så mycke godare om man får dricka det sittandes på en stubbe / sten eller som här en gammal brokvist på en vallstuga :)

   Radera
 2. Jättefin ställe! Gillar särskilt bilden på fönstret :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det fint här , gillar ju sådana här platser :))

   Radera