tisdag 9 juni 2015

Axmar

 Lite svårt att ta in att just i det här området låg ett flyktingläger från andra världskriget . Men de människor som hölls inspärrade här var inte dömda, eller ens anklagade, för några brott. Utan det var enbart av politiska skäl, och av omtanke om rikets säkerhet, som de berövades sin frihet .  Det här står att läsa i Arbetarbladet , länkar artikeln http://www.arbetarbladet.se/allmant/koncentrationslagret-i-axmar
Det vackra lusthuset 
och kvarnen
Lägger ut flera bilder från Axmar i nästa inlägg

2 kommentarer:

 1. Det är otroligt vackert där!! Lusthuset fastnade jag verkligen för när vi var där förra sommaren. Men så jag letade efter huvudbyggnaden, innan jag förstod (läste) att den rivits...*skrattar*!! Nu är jag ju lite nyfiken också, när vi var där höll de på och restaurerade lusthuset, är det färdigt månntro? Däremot missade jag nog historien om flyktinglägret, eller ja syftet med det. Trodde faktiskt det var på senare år. Intressant.
  Jättefina bilder, längtar redan tills vi ska "uppåt" igen...!!
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag gillade också Lusthuset och parken , hade nog kunnat gått där i flera timmar om jag kunnat :) Ja nu minns jag att jag läste om det när du letade huvudbyggnaden hahahhaa .Jag själv såg först då jag såg anslaget att det stått ett mäktig byggnad där och då slog det mig då jag läste om flyktinglägret var att jag nästan på dagen var där då det blev fred i Europa för exakt 70 år sedan // .Många kramar och hoppas ni kommer uppåt så jag får se era vackra bilder härifrån :)

   Radera