söndag 7 juli 2019

Hultkläppen . Vrångtjärn / Hassela

Hultkläppen Juli 2019.
Vacker spelstuga i Vrångtjärn byggd till minne av speleman Hultkläppen .
Jag och min besökte denna fridfulla plats några dagar sedan .J
Kuggdrev och Järnring som kommer från sågverket som fanns här på Vrångtjärn på 1800 talet .
En liten bit ifrån denna spelstuga finns en minnes sten och detta plakat där Hultkläppen var bosatt i en liten koja den senare tiden av sitt liv.
Blev dock förvånad då vi stötte på denna Kavelboning som befunnit sig på min mors barndomshem , min mor har många minnen då hon lekt  med denna som barn bla ,den ägdes av min mors farmor kristina Larsdotter Swing som föddes på Mörtsjön 23/9-1882. Men hennes barndomshem finns inte kvar , möjligen någon grundsten men har inte lyckats att finna platsen . Hennes föräldrar var Lars Persson född 1836 och moder Juliana Margreta Ersdotter född 1837. Min mors farmor ingick äktenskap 1906 med Nils Olof Swing och bosatte sig på Rönningen i Fagernäs Hassela . En släkting fick sedan denna kavelboning av henne och den skänktes sedan hit då den antagligen är tillverkad av Hultkläppen enl inristning 


Vill främst tacka dom två som var där och arbetade just då , ni fick oss verkligen att känna oss välkomna mer er possitiva energi och allt som vi fick oss berättats om denna speleman .  Tusen tack igen .
Länk till deras hemsida  http://svardsloge.se/category/nyheter/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar