onsdag 31 augusti 2011

Hudiksvall

Alla har nog hört uttrycket "GLADA HUDIK" någon gång och allra helst nu efter våran egen Elvis och hans otroligt duktiga vänner i Glada hudik teatern .Och även efter deras underbara film "Hur många lingon finns det i världen " .
                 
Ja iallafall så myntades just uttrycket "GLADA HUDIK" under 1800-talets sista hälft till följd av träpatronernas livliga fetser och stadens stora sällskapsliv .


 Hudiksvalls egna teater som innehåller mycke och även har sitt egna "lilla teaterspöke"påstås det . Programmet Okända med Jörgen Gustavsson i spetsen var där för några år sedan för just detta fenomen .

 Stadshotellet med Rådhusparken .Här låg under äldre tider stadens torg . Finns en bra sida för dem som är intresserad av just historia över Hudiksvall jag lägger ut en länk till denna sida här . http://projekt.soderhamn.se/kulturbyggnader/Hemsida/H20.html  Står Söderhamn på denna men den gäller båda orter .

 Klockstapeln den gamla . Den har nu bytts ut mot en nyare men med exakt samma konstruktion och utseende .

Dammen i rådhusparken var förut en plaskdamm för barn men idag så är den bara ett smycke och får nöja sig med att vara plaskdamm åt stadens myskankor  .

Som jag för övrigt förgäves försökte övertyga att visa sin vattenfärdigheter just denna dag men det var bara att inse att istället
                        
fick jag nöja mig med att dokumentera denna "vattenspridare" i ankornas vatten oas .

Gaveln på  Folketshus . Här har många festglada vandrat genom åren .

Och inte allt för långt från Stadshotellet o Folketshus har vi en alldeles egen karamellfabrik i Hudiksvall . Fagerströms karamellfabrik är ett av sveriges äldsta tillverkande företag som är kvar i samma familjs ägo . Dom har nu på senare år tagit över Bravo kolornas tillverkning från Bollnäs karamell fabrik  http://www.fagerstroms.se/?page=34

Fortsättning följer om Hudiksvall .

4 kommentarer:

 1. Den filmen måste jag skaffa, låter helt underbar :)
  Har varit på flertalet ställen och minns och drömmer :)
  Kram Prinsessan <3

  SvaraRadera
 2. Gör det , den är UNDERBAR :)Kramar <3

  SvaraRadera
 3. Jag uppkattar verkligen Dina bilder och Din beskrivning av denna pärla Fiskarsta'n i Hudik.

  SvaraRadera
 4. Jag uppkattar verkligen Dina bilder och Din beskrivning av denna pärla Fiskarsta'n i Hudik.

  SvaraRadera