onsdag 31 juli 2013

Harmångers hembygdsgård.Av byggnaderna vid hembyggsgården i Harmånger så var det denna som fångade mitt intresse mest Helsenska gården .Den tidigare dödgrävarbostaden från 1887. Jag har försökt att leta fakta om alla byggnaderna men tyvärr inte hittat så mycke . Kanske jag letat på fel ställe . Men ett som är lite ovanligt är att alla är står på ursprunglig plats .
Vacker pump  .

Säregen och vacker vattenhämtare "pump anordning" eller hur man nu kallar den  . Noterade att den hade en smart upphängnings krok för hinken då man hämtar vatten :)

Fler bilder från Harmångers hembygdsgård kommer i nästa inlägg .

6 kommentarer:

 1. Så vackert! Tänk ändå vad de kunde förr :) Man blir glad av att se alla vackra gamla byggnader, även om livet säkert inte alltid var så lätt att leva då, så verkar det ändå som att de hade en glädje som vi ser allt mindre av idag, därför extra kul att få se dessa vackra byggnader och att få glädjas åt dem även om jag aldrig kommer dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det så Carina , det var nog inte så lätt förr .

   Radera
 2. Tänk om gamla hus kunde berätta. Du har fångat ett speciellt hus och den där pumpen den går inte av för hackor. För att inte tala om grinden, visst börjar man fundera. Vart leder stigen?
  Ha fortsatt fin sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag nästan funderar på att åka dit bara för att kolla upp den där stigen :)) hade för dåliga skor på mig sist att vandra ut där . Ha en fin fortsättning på sommaren du med :)

   Radera
 3. Så fina bilder och spännande att få ta del av ditt arbete runt om dessa. Byggnaderna är oerhört vackra och visst blir man nyfiken....
  Den vita pumpanordningen måste väl vara ditflyttad och var nyare, känns som om den kommer från en annan miljö.
  Hälsn
  Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo där sa du nått , och jo den vita pumpanordningen ser ju ut som den kommit dit i senare epok.

   Radera