fredag 9 augusti 2013

Luråstornet Älvåsen

Vacker natur på Älvåsen .
Flera vackra myrar passerar man på vägen upp till Luråsen
Synd bara att "Dagmar" varit i farten , så bitvis är det lite tufft att ta sig fram .

Men tur att det fanns en vacker bänk mitt i den jobbigaste uppförsbacken , där man kunde njuta av den ...
vackra milsvida utsikten över dom blånande bergen . 
Tur ändå att min son var med och peppade annars har jag nog stannat här och gett upp "iallafall ett litet tag" .
 Även hyggena var vacker just denna dag tyckte jag , ja jag erkänner det kanske var ett svepskäl av mig bara för att få stanna en liten stund och plocka upp kameran eller ... Fick ju hämta andan iallafall :)
Älvsjön ser så liten ut på avstånd , där har man badat många gånger som barn och ungdom . En del av mitt hjärta har jag nog på Älvåsen hur än det är .

Väldigt vacker terräng , men visst jag erkänner att jag tänkte mer än en gång undra om någon "Nalle" ligger och trycker medans den  betraktar mig och mina ungdomar då vi passerar . Min dotter nämnde detsamma men jag tröstade henne med att hon kunde vara lugn ,för kommer den så klart att den väljer ut den som det är mest på och inte den minsta och benigaste av oss. Ja ursäkta mitt skämt men ja jag är sådan , inget att göra åt :)

 utsikten är magnifik från Älvåsarnas högsta punkt . Nådde Luråstornet efter en svettig promenad med myggoljan i handen , ingen ide att stoppa ner den då den användes flitigt . Dom var många och stora som "mjölkpallar" ja det kändes som dom var så stora iallafall ;)

Luråstornet imponerar och grillplats finns för den som önskar .
Min morfar var med och bytte golvet häruppe någon gång på 60 talet . Han hade sällskap av en granne som frågade min morfar då dom brutit loss dom flesta bräder längst upp
 -  Mår du int bra Erske , så kan du gå ner ...
Men min morfar var dock aldrig höjdrädd men då han tittade på sin granne hade han skiftat färg från solbränd till en betydligt ljusare nyans , så det var nog han som önskat att få gå ner just då .
 Och jag förstår honom fullständigt på den höjden och utan golv . Jag personligen tyckte tornet var vingligt med golv .
Tycker det var fint ordnat inne i raststugan förutom alla "flerbenta" varelser som "lurade" inne i hörnen , men så klart dom hör till i en sådan här "skogsstuga"  .
Självklart måste jag skriva i Gästboken som ligger inne i raststugan .
 Inne i raststugan kan du även göra upp eld
 och koka dig en kopp kaffe , dock är kannan gammal och rostig och även pannan likaså . Men båda hör liksom till i stugan .
Tittade lite extra på den lilla snidade fiolen som hänger i fönstret innan jag stängde dörren till den röda stugan  .
 Tornet ser så liten ut på avstånd , syns på höjden till höger .

Men ett är säkert min medhavda matsäck och kaffe smakade enormt gott till denna utsikt innan vi började vår vandring nedåt

7 kommentarer:

 1. Härligt inlägg! Vilken tur att du gick ända upp, så att vi får njuta av de fina vyerna.

  SvaraRadera
 2. Va fina bilder o trevligt inlägg.

  SvaraRadera
 3. Det var mektig utsikt og så flott da.
  Herlige og fine naturbilder du har tatt her.
  Vakkert.
  Kram fra Karin

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att jobba sej igenom tuffa backar och skogspartier och sen få se denna utsikt, väldigt trevligt inlägg med vackra bilder. Skrattade lite för mej själv åt eran diskussion om björnens matvanor. :) ha en fortsatt trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Härligt att få följa med dig på turen. HAr inte varit upp dit de tre senaste åren. Hoppas jag kommer dit igen någon gång.

  SvaraRadera
 6. jag har ett foto som kan vara lurås tornet innan det brann upp som jag hört att det gjorde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susanne :) Vore intressant att få se det , jo det stämmer att det brunnit , har dock ingen info idagsläget när det hände , du får hemskt gärna kontakta mig på min fb sida som också heter Mitt innersta i bilder . Mvh Anita :)

   Radera