måndag 18 januari 2016

Axmar / Januari 2016


Har nog varit många människoöden på denna plats , då det i det här området låg ett flyktingläger från andra världskriget . Men de människor som hölls inspärrade här var inte dömda, eller ens anklagade, för några brott. Utan det var enbart av politiska skäl, och av omtanke om rikets säkerhet, som de berövades sin frihet .  Det här står att läsa i Arbetarbladet , länkar artikeln http://www.arbetarbladet.se/allmant/koncentrationslagret-i-axmar
5 kommentarer:

 1. En favoritplats...som jag bara sett sommartid, men nu även får njuta av i vinterskrud!! Å så jag letade efter stora huset när vi var där, tills jag hittade informationen om att det dels rivits, och sen just flyktingförläggningen. Ja, vi tänkte lite annorlunda då, spärrade in folk som vi inte visste något om. Hua!
  Ha det gott!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. - Halloj i norr.
  - Vilken fin miljö och snygga bilder därifrån.
  Även om historien inte är så upplyftande.
  - Ha en fortsatt fin vecka !
  Hälsar "Henning" och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 3. Tråkig historia ... men så vackert inbäddat i snö!

  SvaraRadera
 4. Kanske inte så upplyftande historia, men lärorik....och som vanligt vackra bilder.

  SvaraRadera
 5. Nu har jag läst igenom vad som skrevs i tidningen och det var en mycket intressant historia som jag inte hade någon aning om. Men på något vis klingar namnet Axmar bekant, kanske jag ändå hört om det förr med glömt.
  Sådan här historia kunde minsann Tv program ta upp så svenskarna i dessa tider kunde få veta hur det var.
  Sådan historia är viktig tycker jag.
  Nyheterna fastnar ofta i samma gnäll så en nyhet blir ingen nyhet utan trakasseri. Man måste gå vidare, liksom släppa taget om en händelse som blivit gammal (M Wallström).
  Tack för detta intressanta inlägg.
  Kram / Eva

  SvaraRadera